Начало Актуално В Пловдив 307 041 избиратели имат право да гласуват в 478 секции на втория тур на президентските избори

В Пловдив 307 041 избиратели имат право да гласуват в 478 секции на втория тур на президентските избори

izbiratelna_urna

За провеждане на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на републиката образуваните в Община Пловдив 478 избирателни секции са приведени в готовност за  изборния ден.

5 са секциите за гласуване с подвижни избирателни кутии и те ще обслужват районите „Централен”, „Западен”, „Северен” и „Южен”. Подвижната секционна избирателна комисия в район „Тракия” ще обслужва и избирателите от район „Източен”.

Непроменен е броят на образуваните избирателни секции в големите лечебни заведения в гр. Пловдив – 12, като същите отново са разположени в УМБАЛ „Св. Георги“,  МБАЛ „Св.Мина“, МБАЛ Пловдив към ВМА София , МБАЛ „Каспела“, МБАЛ „Св. Ив. Рилски”,  МБАЛ „Пловдив” АД, МБАЛ „ Свети Панталеймон”, Транспортна болница, а задържаните лица, спрямо които няма влязла в сила присъда ще могат да гласуват отново в избирателните секции в  Пловдивския затвор и Следствения арест. Общо 806 са избирателите, които могат да упражнят правото си на глас в секциите в болниците и местата за лишаване от свобода. От тях 205 са в Пловдивския затвор и Следствения арест.

56 избирателя от гр. Пловдив попадат за първи път в избирателните списъци и ще имат право за първи път да гласуват на 13 ноември 2016 г.   Това са навършилите 18 години между 07 и 13 ноември 2016 г. Трима са столетниците в община Пловдив, които имат право на глас.

В  20-те секции в район „Централен”, които бяха определени от ЦИК за провеждане на машинно гласуване (5 секции в ОУ „Петър Берон”, 5 секции в СУ „Цар Симеон Велики”, 4 секции в НХГ „Цанко Лавренов” и 6 секции в Проф. гимназия по електротехника и електроника) отново ще може да се гласува машинно.

Общият брой на избирателите в Община Пловдив за президент и вицепрезидент на републиката на втория тур е 307 041.

Общинска администрация Пловдив напомня, че кметовете на райони са забранили със свои заповеди  продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитка за периода от 06.00 ч. до 20.00 ч. на 13 ноември 2016 г. в заведенията за обществено хранене и другите обществени места в административно-териториалните граници на гр. Пловдив, с изключение на тези заведения, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества.

6,354 total views, no views today