Начало Пловдив днес Откриха традиционния Немски коледен базар в Пловдив

Откриха традиционния Немски коледен базар в Пловдив

koleden_bazar_4

Традиционният немски коледен базар в Пловдив бе открит официално днес. В павилионите на площад „Стефан Стамболов“ за пета поредна година се предлага греяно вино и напитки, типични немски и австрийски деликатеси, вурстчета, коледен  щолен, разнообразие от празнични декорации и играчки, много музика и добро настроение. Както всяка година, гостите на базара ще могат да посетят и Социалната къща, в която фондации и сдружения продават свои ръчно изработени продукти в подкрепа на различни социални каузи.

Символичният старт бе даден от заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив Амелия Гешева, почетния консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и Теодора Бреме от организаторите. На сцената, освен самия Дядо Коледа, излязоха трима млади и обичани поп изпълнители, родени в Пловдив – Богдана, Бонимир и Александра. Снимките с добрия белобрад старец започнаха още с неговото появяване на площада. Първи с него се снимаха участниците в програмата, след които се изви опашка от желаещи деца.

Базарът ще работи до 25 декември 2016 г., от 10.00 до 20.00 часа, като всеки след обяд Дядо Коледа ще посреща най-малките посетители, за да приема техните писма и поръчки за коледни подаръци и за да провери лично какво са научили децата през изминалата година.

koleden_bazar_1

9,694 total views, no views today