Начало Пловдив днес В Община Пловдив е в ход подготовката за парламентарните избори на 26-ти март

В Община Пловдив е в ход подготовката за парламентарните избори на 26-ти март

izbiratelna_urna

До 11-ти март 2017 г. е срокът, в който избирателите могат да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес на предстоящите  на 26.03.207 г. парламентарни избори. Това съобщи секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева и уточни, че документите се подават в районната администрация по настоящ адрес  с цел улесняване на гражданите.

Очаква се броят на основните секции в Пловдив за вота за 44-то Народно събрание да е същият като на последните президентски избори – 459. Тези в болниците, следствието и затвора ще станат ясни 48 часа преди изборния ден.

В началото на февруари трябва да бъде издадена нарочна заповед за образуване на секциите с информация за техния адрес, мястото на гласуване и обхвата им. Избирателните списъци ще бъдат обявени на сайтовете на общината и на районните администрации, както и на хартиен носител в обхвата на секцията.

Общината е изпратила чрез областния управител заявка до МС за 130 000 лева за техническото обезпечаване на парламентарните избори в Пловдив, заяви още г-жа Топчиева.  Това са средства за транспорт, подмяна на неработещи ксерокси, осигуряване на тонери, осигуряването на хартия, канцеларски материали за всички СИК-ове и др. В момента се сформира екип в общината, който ще координира дейностите по изборния процес.

6,647 total views, no views today