Начало Пловдив днес Заместник-кметът Георги Титюков зарадва с топли дрехи възрастни бездомници

Заместник-кметът Георги Титюков зарадва с топли дрехи възрастни бездомници

yaketa_za_bezdomnitzi2

Якета, обувки и шапки получиха трима възрастни бездомници, които са намерили подслон през зимните месеци в чакалнята на железопътната гара в Пловдив. И тримата, носещи името Георги, благодариха на заместник-кмета Георги Титюков, който от името на Община Пловдив ги изненада приятно.

Инициативата е част от политиката на администрацията от началото на годината за подпомагане на общо 50 бездомни граждани, които да бъдат облечени с топли дрехи в студа.

Мъжете бяха консултирани от Веселина Бoтева – директор дирекция „Социална политика“ и от представители на дирекция „Социално подпомагане“ и попълниха необходимите заявления за издаване на лични документи. След като получат своите лични карти те ще имат възможност да кандидатстват и да бъдат настанени в старчески дом, както и да получават социална пенсия.

 Заместник-кметът Георги Титюков обеща, че възрастните хора ще бъдат включени в общинската програма „Топъл обяд“, която осигурява храна на 2060 крайно нуждаещи се и социално слаби жители на Пловдив до 30 април.

Доброволци бяха осигурили домашно приготвена храна и допълнително дрехи.

7,188 total views, no views today