Начало Събития Пловдивският хор „Ангел Букорещлиев“ получи специалната награда за „Най-добър звук и хармония“ на престижен фестивал в Италия

Пловдивският хор „Ангел Букорещлиев“ получи специалната награда за „Най-добър звук и хармония“ на престижен фестивал в Италия

Преди дни Пловдивското певческо дружество “ Ангел Букорещлиев“ с диригент Цветан Цветков се завърна от поредното си успешно участие на 21-вия Международен хоров фестивал в Монтекатини Терме, Италия.

От участващите девет хорови формации от САЩ, Израел, Ирландия, Русия, Германия, Великобритания и Италия (3 хорови формации), пловдивският хор  “ Ангел Букорещлиев“ получи специалната награда за “ Най-добър звук и хармония“.

Тя беше връчена от организация „Opera Open Florentino“, журираща конкурсната част на фестивала. В репертоара на хора бяха включени произведения от български автори – обработен фолклор, хор от оперите “ Набуко “ и “ Ломбардци “ на Верди, както и популярни песни от италиански, английски и немски композитори.

Участието на ППД “ Ангел Букорещлиев“ се осъществи с подкрепата на Община Пловдив чрез спечелен проект по програма “ Мобилност“.
horppd1horppdnagradi

6,842 total views, no views today