Начало Актуално На обществено обсъждане дискутираха проект за изграждане на 74 социални жилища

На обществено обсъждане дискутираха проект за изграждане на 74 социални жилища

socialni jilishta

Община Пловдив предвижда изграждането на 74 социални жилища в район „Източен“ на ул. „Владая“ № 6. Това пише в предложение, което вчера беше разгледано по време на обществено обсъждане. Проектът е по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020″ – приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В проектното предложение е залегнало новите модерни жилища да бъдат построени в една сграда със съвременна визия и да наброяват: 40 едностайни, 22 двустайни, 8 тристайни, 4 четиристайни, предвидени са и 18 паркоместа. Жилищата ще отговарят на нормалните битови стандарти за всяко семейство – санитарни възли, кухни, дневни и спални помещения. Сградата ще е обезпечена с всички необходими инсталации, в конструктивно отношение ще е монолитна, по фасадите и покрива ще се положи необходимата изолация.

По време на общественото обсъждане беше засегната темата за осигуряването на равен достъп до съвременните жилищни условия и създаване на предпоставки за социална интеграция и мотивация за активно включване в социалния живот на хора от уязвими групи от населението и други групи в неравностойно положение.

Представена беше и информация относно основните цели и дейности при реализиране на Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“, които са: Организация и управление на проекта; Изпълнение на инженеринг; Упражняване на строителен надзор; Осигуряване на оборудване и обзавеждане; Изпълнение на независим финансов одит на проекта; Дейности за информация и публичност.

4,926 total views, no views today