Начало Актуално ОП „Чистота“: Паметникът на Съединението нe се почиства от външна компания

ОП „Чистота“: Паметникът на Съединението нe се почиства от външна компания

Във връзка с публикации в медиите, че външна компания ще чисти утре паметника на Съединението в Пловдив, от „Чистота“ заявяват категорично, че по традиция екипи на общинското предприятие ще измият с шампоан монумента и целия площад. Това ще стане утре от 08:30 часа. Още вчера бяха премахнати всички графити.

От Община Пловдив информират, че работят по проект на независими творци. Той се фокусира върху популяризирането на шест емблематични локации в Пловдив, превръщайки ги в отворена сцена за шест музикални изпълнения на известни български артисти. Всяко от поредицата събития ще бъде заснето и разпространявано в бъдещите и настоящи европейски столици на културата. Събитията ще се проведат на следните места и дати – 4 септември – Паметника на Съединението, 11 септември – Бунарджика, 18 септември – Младежкия хълм, 25 септември – Небет тепе, 2 октомври – Сахат тепе, 9 октомври – Братската могила.

Проектът се реализира по програма „Наследство“ на фондация „Пловдив 2019“. По идея на музикантите шестте локации ще бъдат почистени след провеждането на събитията с подкрепата на българската компания Nexo, която е партньор на проекта.

2,012 total views, no views today