Начало Актуално Кметът връчи почетния знак на Пловдив на президента на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър

Кметът връчи почетния знак на Пловдив на президента на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър

IMG_20220615_113617 IMG_20220615_113815

15.06.2022

„Мотото „Камъче по камъче. Ръка за ръка“ , което обедини всички ни, продължава да ни води в намеренията ни да утвърждаваме музея като водещ център не само в страната, но и чужбина. С връчването на почетния знак на Пловдив предавам благодарностите и признателността на цялата общественост на Пловдив на фондация „Америка за България“.“ С тези думи кметът на Пловдив Здравко Димитров се обърна към президента на фондацията Нанси Шилър, на която връчи отличието на официална церемония в Епископската базилика.

Градоначалникът подчерта, че базиликата се превърна в един от водещите музеи не само в Пловдив, но и в страната. „Няма турист, който да не пита за нея“, каза още той.

Димитров благодари за сътрудничеството с „Америка за България“, благодарение на която днес базилика е отворена за посетители. Не забрави да спомене и важната работа на археолозите, изиграла ключова роля за откриването на своеобразния музей.

Нанси Шилър благодари за честта и отбеляза, че заедно с местната администрация са създали истинско бижу.

На церемонията присъстваха и членовете на борда на директорите на фондацията. Към тях кметът поднесе малък жест на благодарност – подаръци, украсени с мозайки от базиликата.

 

1,728 total views, no views today