Начало Актуално Възпитаниците на ОУ „Душо Хаджидеков“ поздравиха ръководството на Община Пловдив

Възпитаниците на ОУ „Душо Хаджидеков“ поздравиха ръководството на Община Пловдив

20221028_101125 20221028_101923

28.10.2022

Училището чества днес своя патронен празник

 

С благодарствена грамота и специална програма учениците от 3. и 4. клас на ОУ „Душо Хаджидеков“ в навечерието на патронния си празник поздравиха администрацията на кмета Здравко Димитров. От името на всички ученици, учители и родители децата благодариха отново за усилията на градоначалника и неговия екип в ремонта на покрива, който изгоря непосредствено преди старта на учебната година.

„Сегашните будители са тези, които помагат на хората и ги подбуждат и те да бъдат добри, така както Вие помогнахте на нас. Благодарим Ви от цялото си сърце“. С тези думи Антон Даскалов от 4б клас се обърна към заместник-кметовете Пламен Райчев, Величко Родопски, Стефан Стоянов и Георги Титюков. По рано днес 5. и 6. класове поднесоха венци и цветя пред паметника на своя патрон в Цар-Симеоновата градина и отдадоха почит с минута мълчание.

Едно то най-старите училища в града отбелязва своя патронен празник като всяка година отдава почит на големия възрожденец Душо Хаджидеков. Благодетелят със свои средства изгражда и издържа 4 училища в града- „Св.Троица“, Новомахаленското, Гюлбахчанското и Марашкото.

2,428 total views, no views today