Начало Пловдив днес Пловдив с наградата „Арт град на България“

Пловдив с наградата „Арт град на България“

Пловдив получи признанието „Арт град на България“ в класацията на Дарик радио и вестник „24 часа“ „Най-добрият град за живеене“. Наградата бе връчена по време на официална церемония в Националния археологически музей от министъра на културата от служебния кабинет Владимир Пенев. На награждаването присъстваха президентът на Република България Росен Плевнелиев, вицепремиерът в служебния кабинет Екатерина Захариева, министри, кметове и много гости.

От името на Община Пловдив приза прие заместник-кметът по културата Стефан Стоянов. Пловдив заслужава напълно тази награда. Общината инвестира сериозно в хилядолетното историческо, архитектурно и културно наследство на града, допълни Стоянов и изтъкна богатия културен календар, който привлича многобройни гости. Той каза още, че наградата „Арт град на България“ ще е от голямо значение за кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019-та година.

Радвам се, че след толкова години Пловдив вече е сред призьорите в този престижна класация, коментира от своя страна кметът инж. Иван Тотев. Той бе категоричен, че мястото на тази награда е точно в Пловдив. Отличието е признание за работата на екипа на общината и доказателство, че вървим в правилната посока, допълни инж. Тотев.

5,693 total views, no views today