Начало Пловдив днес Дискутираха електронния прием и храненето в детските заведения

Дискутираха електронния прием и храненето в детските заведения

Работна среща, посветена на индивидуални казуси при работа с електронния прием на деца в общински детски ясли  и на Наредба № 2 от 07.03.2013 г. за здравословното хранене на децата на възраст от 0 до 3 години в детските заведения и детските кухни, се проведе в Община Пловдив. В нея се включиха директорите на общински детски ясли  и детски кухни, експерти от шестте района, отговарящи за здравеопазване, представител на дирекция „Правно-нормативно обслужване“ и главен експерт от отдел „Развитие“, отговарящ за електронния прием на деца в детските заведения. Присъстваха още заместник-кметът по Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците Розалин Петков, директорът на дирекция ”Общинска икономика и здравеопазване” и нач.-отдел ”Търговски дружества, общински предприятия и здравеопазване”.

 По време на разговорите бяха разгледани индивидуални казуси, тъй като всеки един  случай за прием на дете в детско заведение е важен и уникален сам по себе си и трябва да бъде разрешаван в полза и помощ на родителите. Всички въпроси бяха поставени коректно и обсъждането имаше конструктивен характер. Ефект от дискутирането на постанените въпроси е подобряване в оперативен план работата на електронния прием. Има възможност всички нововъзникващи въпроси и казуси да бъдат записвани и разглеждани в спешен порядък за улеснение на гражданите.

 Във връзка с Наредба № 2 от 07.03.2013г. за здравословното хранене на децата на възраст от 0 до 3 години в детските заведения и детските кухни, обнародвана в ДВ бр.28 от 19.03.2013г. се взе решение да се направи запитване до Министерство на здравеопаззването относно актуализиране на сборник с рецепти за приложение в детските ясли и детски кухни за възрастова група  до 3 години.

6,523 total views, no views today