Начало Актуално Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ с концерт-подарък за пловдивчани в Световния ден на музиката – 1 октомври

Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ с концерт-подарък за пловдивчани в Световния ден на музиката – 1 октомври

плакат

27.09.2023

Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ отбелязва Световния ден на музиката с концертна програма на открито в сърцето на Пловдивската главна улица.

На 1 октомври от 11 часа мястото, известно като „Стълбите на „Каменица“, ще бъде огласено от обичани хорови песни от различни точки на света. С тази програма хорът продължава поредицата „Песента на тепетата“ – изяви с разнообразен репертоар на символни градски пространства. Концертът е със специално участие на приятели на хора – цигуларя Стилиян Дерменджиев и акордеониста Никола Косов.

Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ е в началото на многообещаващ творчески сезон. Тази година съставът на хора значително се разрасна. За да достигне нивото от зенитните си времена, диригентът Илиян Тиганев търси още талантливи хора с певческа страст и умения. Журито на хора е в постоянна готовност за прослушване на нови певци. Ако има колебаещи се, посещението на концерта ще бъде добър стимул за приобщаване към състава с дълга история и високи достижения.

Цикълът „Песента на тепетата“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. Очаквайте и следващите концерти – в Международния ден на толерантността, в навечерието на Коледните празници… И не пропускайте да чуете „Песента на тепетата“ на 1 октомври в 11 часа на Стълбите на „Каменица“.

3,639 total views, no views today