Начало Пловдив днес Кметът даде старт на втория етап от реконструкцията на Римския стадион

Кметът даде старт на втория етап от реконструкцията на Римския стадион

Истинския си блясък като един от най-значимите туристически обекти Римският стадион ще придобие след втория етап на реконструкцията му. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев след като даде старт на ремонтните дейности.

 От края на април 2012-та година, когато приключи първата реконструкция, Римският стадион е най-посещаваната пловдивска забележителност, отбеляза инж. Тотев, с когото минути по-рано любознателни японски туристи си направиха снимки за спомен.

 След около три месеца, колкото е срокът за изпълнение на втория етап, Стадионът ще е е още по-привлекателен. Ажурно стълбище ще замени сегашната бетонна връзка към ул. „Лейди Странгфорд”. Информационен център и кафене ще съседстват върху възстановената тераса, а в прожекционна зала на приземното ниво ще се излъчват филми за Пловдив. Първият от тях, отразяващ живота в града през ІІ век, вече се снима в 3 D формат.

С използване на новите съвременни технологии и компютърното модулиране зрителите ще се потопят в света на провеждащи се на стадиона спортни състезания, ще станат свидетели и виртуални участници в богатата ни история и това ще е най-голямата атракция, която предлагаме за първи път в България, подчерта кметът.

 Над 500 хил. лв. инвестира Община Пловдив във втория етап от реконструкцията, като всяка година ще обновява мултимедийната програма. Входът остава свободен, билети се предвиждат само за мултимедийния център, но всеки пловдивчани ще има възможност да влезе безплатно и там в определените за това дни.

3,654 total views, 2 views today