Начало Пловдив днес Новата детска градина „Мир“ отваря врати през есента

Новата детска градина „Мир“ отваря врати през есента

cdg_mir_inspekcia

Новата сграда на Детска градина „Мир” в район „Западен” през есента ще отвори вратите си за 200 деца. Това стана ясно по време на инспекцията на строителния обект, която направиха днес кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и районният кмет Димитър Колев.

Новото детско заведение в район „Западен“ е на стойност 3,5 милиона лева от общинския бюджет. Модерната сграда е по типов проект на изградената преди две години в район „Южен“ ЦДГ „Котаракът в чизми”. Разгърнатата площ на двуетажната сграда е 2257 квадрата, тя е с ТЕЦ, закрит басейн и физкултурен салон, четири детски площадки и др. Дворът на детската градина ще бъде обезопасен с ажурна ограда, а входът ще е откъм улица „Знаме”, където за удобство на родителите ще бъдат изградени 45 паркоместа.

„С построяването на ЦДГ „Мир“ завършва проектът за осигуряване на 100% наличност на места за децата в Пловдив, след което ще се започне поетапното изваждане на градините от подблоковите пространства”, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Той допълни, че през лятото се очаква да бъде направена първата копка на строителството на нова сграда на ЦДГ „Чайка“, а през 2016 г. се предвижда изграждане на още две градини – в районите „Северен“ и „Южен”.

Новата сграда ще е своеобразен подарък за 50-тия рожден ден, който ЦДГ „Мир“ отбелязва през тази година. Старата сграда на „Мир” е укрепена и също ще продължи да се използва.

6,832 total views, no views today