Начало Пловдив днес Празничното настроение завладя Пловдив

Празничното настроение завладя Пловдив

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев извърши символичното запалване на светлините на коледната елха и украсата в града. Тази година на площад „Стефан Стамболов” грейнаха две елхи – 15-метровото живо дръвче, което се украсява за втори пореден път, както и 7-метрова изкуствена елха.

 Миналата година имаше дилема дали да бъде живо дърво или да спазим традицията и да украсим отрязано. Тогава взехме решение да украсим живото дърво и то не кое да е дърво, а това, засадено през седемдесетте години на миналия век по повод раждането на 300 хилядния жител на Пловдив. Това е много специална елха, символизираща разрастването на града през годините. Надявам се да сме живи и здрави и да засадим дървото, което ще отбележи раждането на 500-хилядния жител на Пловдив, сподели кметът Иван Тотев. Той допълни,че тази година е взето решение да има  и втора изкуствена елха, която символизира модерния, новия град.

 Младите таланти от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева” и от фолклорен ансамбъл „Дилянка” със своите изпълнения зарадваха стотиците граждани, дошли на площада. Кметът Иван Тотев даде начало на обратното броене до запалването на светлините, а небето бе озарено от празнични фойерверки.

 За първи Пловдив има толкова богата и разнообразна украса за коледно-новогодишните празници. Освен на площад „Стефан Стамболов”, празничните светлини грейнаха по цялата главна улица, на сградата на общината, пощата и по всички основни булеварди. Стотиците хиляди лампички на украсата са енергоспестяващи.  На Римския стадион и до фонтана светещи арт-дръвчета допълват атмосферата в града.

 Коледното настроение завладя Пловдив по-рано през деня, когато започна да работи и ледената пързалка. За първи път в града ще има и два коледни базара – до ледената пързалка и на площад „Стефан Стамболов” по немски образец, организиран съвместно с посолството на Германия и Немската търговско-промишлена палата.

 Кметът инж. Иван Тотев пожела на всички да преживеят усмихнати, щастливи и приятни празници.

 

 

10,900 total views, no views today