Начало Пловдив днес Над 8000 посетители на четвъртото Дефиле на младото вино

Над 8000 посетители на четвъртото Дефиле на младото вино

Успешно завърши четвъртото издание на „Дефиле на младото вино”, отчетоха организаторите от Съвета по туризъм, Община Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив”, Националната лозаро-винарска камара, „Европейски рицарски орден на виното” и Асоциация на българските винари.

В сравнение с 2011 година, когато участваха 16 фирми,  фестивалът тази година събра в 8 къщи и 2 ресторанта в Стария град 25 винарски изби от цялата страна и четирима производители на съпътстващи продукти.

Празникът на младото вино по предварителни данни бе посетен от повече от 8 хил. пловдивчани и гости от цялата страна и чужбина. Сред тях бяха и китайски журналисти и българските туроператори от Асоциацията на българските туроператори, чуждестранни дипломатически и  медийни представители. Без изключение всички отзиви за събитието са позитивни.

Оценката на организационния комитет за „Дефиле на младото вино”-2012 е положителна. Фестивалът вече заема подобаващо място в събитийния календар на Пловдив и е част от националния туристически календар. В него има потенциал за развитие и той безспорно носи полза за развитието на винопроизводството и туризма  в Пловдив, региона и страната.

6,673 total views, no views today