Начало Актуално КСУДС – Пловдив проведе седмица на междуобщинското сътрудничество в Община Калояново

КСУДС – Пловдив проведе седмица на междуобщинското сътрудничество в Община Калояново

деца 3

Седмица на междуобщинското сътрудничество в Община Калояново проведе екипът на КСУДС – Община Пловдив. Тя се състоя в периода  08 – 12 август 2022 г.

От 2019 година комплексът има обособено изнесено работно място в Община Калояново и то функционира на база подписан Механизъм за взаимодействие при предоставяне на социални услуги. През цялата седмица децата от общността имаха възможност да вземат участие в различни ателиета – рисуване, квилинг, музикотерапия, а в петък – в „Раздавалник“, който представлява безплатен базар за нови и употребявани дрехи, предоставени на КСУДС за нуждите на хората, с които работи.

Целта  на мероприятието е общността на Калояново да се запознае както с дейността на изнесеното работно място, така и с тази на комплекса. Подобни инициативи са планирани от самото разкриване на изнесеното работно място, но поради наложените ограничения, свързани с COVID-19, се реализират именно през месец август тази година.

В рамките на седмицата бе осъществена и работна среща между кмета на Община Калояново Виктория Михайлова, зам.-кмета по социална политика Георги Титюков, директора на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева и директора на КСУДС – Пловдив Недка Петрова. По време на срещата бяха обсъдени възможности за продължаване на съвместните дейности по предоставяне на социални услуги  и развитието на такива на територията на Община Калояново.

Георги Титюков и Веселина Ботева посетиха офиса на изнесеното работно мсто на комплекса, което е предоставено от Община Калояново и съвместно е оборудвано за извършване на индивидуална работа и консултации с деца и семейства.

viber_изображение_2022-08-11_16-13-07-687деца 2
деца
снимка екип 2

3,138 total views, no views today