Начало Пловдив днес Адмирации за община Пловдив от туристическия бранш за успешно презентиране на дестинация

Адмирации за община Пловдив от туристическия бранш за успешно презентиране на дестинация

_DSC0017В периода 24-26 октомври т.г., в Троян се състоя Четвъртата работна среща между бизнеса и местната власт, организирана от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. Общо 19 общини представиха своите градове като туристически дестинации пред  аудиторията от туроператори, преподаватели от катедра „География на туризма“  от СУ „Климент Охридски“ и студенти по специалността.

Пловдив презентира „Алтернативни туристически ресурси в дестинация Пловдив“ през втория ден от срещата, в панела „Една година по-късно. Представяне на туристически продукти и проекти за разширяване на туристическото предлагане“.

 

Интерактивният подход на представителите от ОП „Туризъм“ спечели всички присъстващи. Пред специализираната аудитория, презентаторите от предприятието стартираха в реално време фейсбук страницата за туризъм на Пловдив https://www.facebook.com/VisitPlovdiv/, като демонстрираха рекламен клип за града, последните новини около разкопките на Голямата базилика и динамичната обвързаност на портала с всички социални мрежи в Интернет простраството.

От презентацията, участниците в срещата научиха за новите хотели в града, високия рейтинг на посещенията в Пловдив, новореновираните туристически обекти за специализиран туризъм като Зоопарка, Природонаучния музей, квартал „Капана“, Детската железница, новия маршрут „Пловдив – град на художници“ и получиха информация за заведения за хранене и атрактивни места за развлечения в града.

В последвалите B&B срещи, община Пловдив предостави на туроператорите туристическия каталог на града, карта на забележителностите, рекламни филми и клипове, както и типови договори за посещение на обектите, под управлението на ОИ „Старинен Пловдив“.

Преподавателите, студентите от СУ „Климент Охридски“ и журналистите, отразяващи събитието изказаха специални поздрави и адмирации на пловдивските представители за най-доброто промотиране на община в България в интернет пространството, за иновативния подход при презентиране на продукти и маршрути.  Община Пловдив  получи най-висока оценка и от  представителите на АБТТА, за най-успешно представяне на туристическа дестинация пред специализирана публика.

 

7,405 total views, no views today