Начало Актуално „Аз променям моето училище” среща добрите инициативи

„Аз променям моето училище” среща добрите инициативи

az_promenyam_moeto_uchiliste

 „Аз променям моето училище“ е мотото на форума, който организира Община Пловдив в партньорство с иновативен образователен портал „Уча в Пловдив”. Събитието щe се проведе на 16 юни (четвъртък) 2016 г. от 11 часа в Младежки център на Гребната база. Идеята е да бъдат представени най-добрите инициативи, замислени и реализирани от учениците, учителите, директорите в рамките на изминалата учебна година, да се споделят добрите практики и да се стимулира креативността на образователната общност.

Заявки за участие са направили 25 общински и държавни училища от Пловдив. Всяко от  учебни заведения ще презентира своята най-добра и успешна идея или събитие, успешна практика, иновация или кампания. Целта е да се разчупи традиционното схващане за училището единствено като институция, определена да дава знания, а като място, където се изграждат личности.

„Подарък за училище – до училище с колело”, библиотека на ходила, ромски вестник, училищна конституция и ученическа кооперация са част от презентациите, с които ще се включат ученици и учители. „Училище за родители „Усмивка”, благотворителна кампания „Моите стъпки към голямото чудо”, изкуството извън класната стая и кампания „Вместо дрога” ще представят още участниците в събитието.

Форумът няма състезателен или конкурсен характер. Целта не е да се трупат точки, а да се споделят добри идеи, да се насърчат инициативните и да се поощри ентусиазмът им да създават условия и да бъдат смели в мечтите си и тяхното сбъдване. Човек, дори само да мечтае, има нужда от подкрепа, поясняват организаторите.

Всяко училище е подготвило предварително послание, което да отправи. Тези послания ще бъдат изписани върху балони, които, на финала на форума, участниците ще пуснат. Всички ще получат плакети с логото на форума.

11,103 total views, no views today