Начало Актуално Алианс Франсез отбелязва Денят на Бастилията в Пловдив с тридневна програма на 17-тия Международен фестивал „Златен ключ”

Алианс Франсез отбелязва Денят на Бастилията в Пловдив с тридневна програма на 17-тия Международен фестивал „Златен ключ”

 20190717_162945 (2) Photo Communique2020_2_n

e-invitation_2020На 13 юли стартира 17-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив 2020. Поради противоепидемичната обстановка и участието на гости от Франция, Фестивалът тази година ще бъде на Южната тераса на ДК „Борис Христов”.

Фестивалът ще бъде открит от Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм. По традиция, на старта на фестивала ще бъде изпълнен химна на това събитие песента „Шан-з-Елизе” в специална джазирана версия и в изпълнение на нашия лауреат Ивана Муцкова и „Талантите на Франция” дует “Jessandwest”.

В канцерта на 13-ти юли ще вземат участие българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години - Марина Спасова, Надежда Димова от Молдавия и Олга Василенко от Украйна., както и бъдещите звезди - възпитаници на „Арт Войс Център”, с ръководител Руми Иванова, които са музикални партньори тази година.

Публиката ще може да се наслади на впечатляващи изпълнения на Виктория Илиева, която е само на 10 години, на Аглая Канева на 13 години и Кристиан Павлов на 15 години, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, интересен, съвременен аранжимент. Към тях ще се присъединят и звездите с опит Ива Ичевска и Ивана Муцкова.

На втората фестивална вечер - 14 юли, за Денят на Бастилията ще разпръснат звезден блясък талантите на Франция „Jessandwest“ със самостоятелен концерт-рецитал. Те ще очароват публиката със свои изпълнения, специално подготвени за участието им в България, като и на този концерт няма да мине без изненади. Френските таланти са направили свой модерен и любопитен аранжимент на българска народна песен. Ще има също съвместни и запомнящи се изпълнения на близнаците с Ивана Муцкова и с Олга Василенко.

В продължение на този интересен българо-френски музикален обмен, на 15 юли ще има музикално ателие  на “Jessandwest“ с възпитаниците на Арт Войс Център.

Всички прояви са безплатни и входът е свободен, както го изисква форматът на това международно събитие, на което Община Пловдив е неизменен партньор в организацията и провеждането, както и най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde.

Началният час на концертите е 19,00ч.

Заповядайте на концертите, за да споделим заедно удоволствието от френския шансон!

Photo18_Communique2020

4,216 total views, no views today