Начало Актуално Анкета на Община Пловдив: 80% от родителите искат отваряне на детските градини

Анкета на Община Пловдив: 80% от родителите искат отваряне на детските градини

dg_ralitza_komatevo_otkrivane_20122017 (114)

Над 80% от родителите на децата в предучилищна възраст искат детските градини да отворят врати възможно най-скоро. Това показва анкета, която Община Пловдив изпрати по инициатива на ресорния заместник-кмет Стефан Стоянов, изпратена на имейл адресите, на които са записани децата им в електронната система на Община Пловдив. Проучването ще бъде обобщено и предоставено на Министерството на образованието.

Над 60% от родителите споделят, че отварянето на детските градини е пряко свързано със завръщането им на работа. Две трети от анкетираните искат градините да се отворят в близките четири седмици.

Анкетата е анонимна, като в нея има няколко въпроса: Има ли необходимост от отваряне на детските градини? Ако отговорът е „да“, от кога да започнат работа с деца? Зависи ли връщането ви на работа от отварянето на детските градини? Ако започнат работа детските градини, Вашето дете ще посещава ли детска градина? Ако отговорът е „Да“, към кой момент ще посещава? Дали от края на май, началото на м. юни или м. септември. През летните месеци /юли и август/ще ползвате ли услугите на детските градини?

Участниците в анкетата трябва да посочат и кое детско заведение посещават децата им. Отговори ще се събират до 14 май, а след това ще се направи и анализ дали е необходимо отварянето на градините и как ще стане то.

Работата всички учебни заведения беше преустановено по решение на Националния оперативен щаб още началото на извънредното положение.

3,731 total views, no views today