Начало Събития Артисти от Южна Африка показват традиционни танци и песни на древната сцена в „Екселсиор“

Артисти от Южна Африка показват традиционни танци и песни на древната сцена в „Екселсиор“

Община Пловдив ще посрещне M.U.K.A. Project от Йоханесбург Южна Африка, които ще се представят с танцово и музикално шоу и театрална постановка пред младата публика на местни училища, театри и читалища в периода 22.10.2012 г.-27.10.2012 г.

На 25.10.2012 г., четвъртък, от 18.30 часа формацията ще изнесе представление на древната сцена вТърговски център Екселсиор, на което ще гостува и посланикът на Южна Африка Н. Пр. Шийла Камерър.

Музика, танци и песни от Южна Африка показват М.U.K.A. посредством една вълнуваща програма. Танци от различни региони на Южна Африка и въздействащото (Зулу) хорово пеене дават представа за богатото разнообразие, което може да открием в „нацията на дъгата” и могат да мотивират дори и най-резервираните европейци да се разтанцуват.

Публиката ще се разчувства от силата на актьорската игра, от танците и песните. В същото време пиесата ще остави зрителите с усещането, че нещо в този свят трябва да се промени. Темата не е конкретно южно-африканска, а по-скоро общочовешка.

Детски културен керван /KinderKulturKarawane/ пътува из Европа вече в продължение на 12 години. За първи път през 2012 г. България ще се включи в този процес на културно и взаимно обучение благодарение на проект „Укрепване на креативното сътрудничество” и неговите 4 групи годишно, посещаващи петте страни партньори – Австрия, България, Дания, Германия и Словения. Проектът е активна част от Европейска мрежа с водеща цел да мотивира младите хора и да им представя силата, която притежават различните форми на културно изразяване, в рамките на изпълнението на целите на развитието на хилядолетието.

Групите от Детския културен керван действат като модел за младежи на близка възраст и генерират интерес по темите на „Целите на развитието на хилядолетието”, докато представят решения на проблеми, с които младите артисти са се сблъскали в своите страни  и култури. Партньори от България са Община Пловдив и Фондация развитие на културния бизнес потенциал на гражданското общество по проект „Укрепване на креативното сътрудничество”, който се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС, по програма EuropeAid, по договор DCI-NSAED/2011/234-515.

8,159 total views, no views today