Начало Събития Арт Войс център и приятели пеят ЗАЕДНО на Античния театър с благотворителна кауза

Арт Войс център и приятели пеят ЗАЕДНО на Античния театър с благотворителна кауза

1

С благотворителния концерт се събират средства за ремонта на новата сграда на Арт Войс център

Арт Войс център и приятели организират благотворителен концерт под надслов ЗАЕДНО на 2 септември 2018 г. от 20 часа на Античния театър в Пловдив. Заедно с децата ще пеят Маргарита Хранова и Любо Киров, ще участват и музикантите от Биг Бенд Пловдив.

Благотворителна кампания набира средства за довършване на ремонта на сградата за репетиции на възпитаниците на известната пловдивска школа Арт Войс център, която от няколко години създава изключителни млади музикални дарования.

Преди месеци Община Пловдив предостави на музикалната школа нов имот – бившия ресторант „Брадърс” на ул. „Марин Дринов” 2. Постройката пустееше от 6 години и бе в лошо състояние. Най-напред в имота влязоха работници от „Жилфонд”, които почистиха и изхвърлиха насъбрания боклук. Премахнати бяха прогнилите стени и тавани от шперплат, изнесено бе и старото кухненско обзавеждане. ВиК отпуши тръбите на тоалетните. Работи се активно по ремонт на покрива.

„Благодарна съм на общината, на Кмета инж.Тотев, на заместник-кмета по култура и туризъм инж. Александър Държиков, които ни оказаха голяма помощ”, сподели музикалният педагог Руми Иванова – ръководител и ментор на талантите.

Всяка събота децата и техните родители полагат доброволен труд в сградата, с идеята час по-скоро тя да се превърне в мечтаното място за репетиции и концерти. „Ние сме едно голямо семейство и си помагаме във всичко“, разказва още Руми Иванова. Обединените усилия за тежкия ремонт на концертната зала са поредното доказателство за голямата сплотеност – родителите боядисват и майсторят, децата им помагат, а като им омръзне, започват с игрите.

Сградата е с площ от 200 квадратни метра. Голямата част от нея ще бъде зала за концерти и танци. В останалото пространство ще се обособят четири кабинета, в които педагозите ще учат децата на солфеж, пиано и китара. „Мястото е прекрасно и смятаме да отворим новата зала още през есента. Тук ще събираме приятели и ще изнасяме концерти. Пловдив ще има още един музикален център”, допълва още Руми Иванова.

Талантливите възпитаници на пловдивския Арт Войс Център се превърнаха в национални любимци с многобройните си успехи у нас и по света. Няколко примера са достатъчни. Лидия Ганева участва и представи достойно страната ни в Детската Евровизия. Елия, Никол, Валентина и Елеонора от 4 Magic станаха победителки в X Factor. Даниела Пирянкова в Шоуто на Слави. Мирослава Тодорова беше също една от любимките в X Factor. Преди дни тя откри 13-то издание на Международния еко джаз фестивал Перелик. Пловдивските дарования печелят с лекота конкурси и надпревари у нас и в чужбина всеки път, когато се явяват. В момента над 70 деца се обучават в Арт Войс Център.

„Концертът ще бъде венец на нашата кампания и по тази причина много се вълнуваме, защото всички деца от Арт Войс център ще се включат в него. Основните участници ще бъдат нашите звезди от „4 Magic“– любимата група на младата публика. Много съм щастлива, че в нашата кауза се включиха и музикантите от Биг Бенд Пловдив, които винаги са зад гърба на децата и младите изпълнители“, допълва Румяна Иванова.

Билети за концерта се продават в Туристическия информационен център на пл. Римски стадион, касата на МаскАрт в ДК „Борис Христов“ и във всички други обекти от мрежата на Ивентим. Бг.

3

4

10,423 total views, no views today