Начало Пловдив днес Басейнът в училище „Димитър Матевски“ в „Тракия“ отново заработи

Басейнът в училище „Димитър Матевски“ в „Тракия“ отново заработи

basein_matevski

Обновеният басейн в СУ „Димитър Матевски“ вече работи. Днес на тържеството по повод възобновяване дейността на съоръжението ученици показваха своите умения по плуване в различен стил. Много деца присъстваха на откриването заедно с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, директора Мариана Златанска и Таня Мисробович, президент на спортен клуб „Спринт“.

„Децата на район „Тракия“ ще имат още едно място, където да тренират, след като кметът на Пловдив Иван Тотев и районната администрация се ангажираха да възстановят дейността на плувното съоръжение“, заяви директорът на училището Мариана Златанска.

Ремонтирани са съблекалните и баните, поставено е LED осветление, подновена е климатичната инсталация. Басейнът ще се използва основно за обучение на деца. През лятото съоръжението ще работи целодневно, включително събота и неделя.

Той ще е отворен за ползване и от деца, които не учат в СУ „Димитър Матевски“. Учениците от 1 клас на училището ползват басейна безплатно, другите до 12 клас са с такса вход – 3 лева, останалите заплащат месечна карта от 80 лева за 8 занимания в рамките на месец от дата до дата или еднократно занимание за сумата от 12 лева.

Това е единственият басейн в училище в Пловдив. Надяваме се тук да се раждат шампиони като Нина Рангелова, Диана Петкова, Светлозар Николов, сподели кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и допълни, че инвестицията по ремонта е на стойност 25 000 лева.

Той покани пловдивчани на голямото празненство по случай 1 юни в парка до комплекс „Елит“. Безплатни билети от районната администрация за Акваленд очаква 200 деца, а в парк Лаута ще има музикална програма на Rock school fest.

basein_matevski_2 basein_matevski_3

20,366 total views, no views today