Начало Актуално Баскетболистите на „Академик“ Пловдив представиха отличията от сезона в Община Пловдив

Баскетболистите на „Академик“ Пловдив представиха отличията от сезона в Община Пловдив

2021-05-25_15-40-54 2021-05-25_15-40-53

Баскетболистите на „Академик“ Пловдив посетиха Община Пловдив, където представиха пред заместник-кмета по спорт Георги Титюков двете отличия от най-успешния сезон в историята на клуба. Те се позираха с купите за второто място в Балканската лига и третото място в Държавното първенство, а президентът на „Академик“ Васил Врачев предаде бронзов медал и за кмета Здравко Димитров, който пропусна тържеството по здравословни причини.

„Вие постигнахте исторически успех за мъжкия баскетбол в града със спечелените медали от държавното първенство, благодарение на своя труд, талант и отдаденост на любимата игра. Пожелавам ви още отличия, с които да се гордеем“, се казва в поздравителния адрес на Здравко Димитров до клуба.

„Благодарни сме на Община Пловдив, която ни помогна много през този сезон и се надяваме, че сътрудничеството ни ще продължи и в следващата година, когато отборът ще се състезава в турнира Купа Европа, където разходите са доста по-големи“, отбеляза президентът на клуба Васил Врачев.

Заместник-кметът Титюков обеща, че Общината ще направи всичко възможно да подкрепи участието на баскетболистите в евротурнира, въпреки тежката година.

От днес баскетболистите на „Академик“ излизат във ваканция, тепърва предстоят разговори кои от чужденците с изтичащи договори ще останат в състава и през следващия сезон.

2,461 total views, no views today