Начало Актуално Безплатни прегледи за преболедувалите КОВИД предлага МБАЛ „Свети Пантелеймон“

Безплатни прегледи за преболедувалите КОВИД предлага МБАЛ „Свети Пантелеймон“

Отделение по пулмология - МБАЛ Св. Пантелеймон - 6 (2) Отделение по пулмология - МБАЛ Св. Пантелеймон - 6 (4)

От 8 до 16 юли в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ ще се извършват  безплатни профилактични прегледи за всички, преболедували тежко коронавирусна инфекция, както и за пациенти, страдащи от хронични заболявания на дихателната система – астма, хронични алергии и ХОББ – Хронична обструктивна белодробна болест. Прегледите ще се извършват всеки ден от 10 до 13 часа след предварително записване, съобщи ръководителят на отделението по пулмология към общинската болницата д-р Атанас Парев.

„Хората с белодробни заболявания избягваха посещението на болницата през последната година, тъй като и лекарите бяха натоварени с лечението на заболелите от КОВИД 19, а и самите пациенти се страхуваха и се предпазваха от контакти. В тази връзка ще извършим профилактични прегледи на хронично болните, с което да наваксаме лечението им“, коментира д-р Парев.

Той подчерта, че пациентите, които са преболедували тежко коронавирусната инфекция, също задължително трябва да минат профилактични прегледи, за да се установи дали и как се възстановяват.

От седмица КОВИД-отделението към болницата вече е закрито и отново функционира като пулмология. То разполага с 35 легла, които в пика на пандемията са били изцяло запълнени, споделят от персонала на болницата.

Преди да бъде преобразувано за лечение на тежките случаи на КОВИД, отделението също е било натоварено, споделиха от медицинския персонал. В голяма част от дните тук са приемани по 6-7 пациенти с пневмонии, без да са засегнати от вируса КОВИД, заявиха работещите в пулмологията.

Прегледите се извършват след предварително записване на час на телефоните на регистратурата – 032 603 990; 0882450604.

За повече информация, посетете официалния сайт на болницата - https://www.mbal2pv.com.

4,088 total views, no views today