Начало Събития Безпрецедентна съвместна инициатива събира представителните хорове на Пловдив ЗАЕДНО

Безпрецедентна съвместна инициатива събира представителните хорове на Пловдив ЗАЕДНО

SONY DSCОколо 300 хориста от 10 представителни хорови състава в Пловдив ще се съберат в обща инициатива в Деня на Светите Равноапостоли Кирил и Методий. На 11-ти май 2016 г., от 18.30 часа, на стълбите на Каменица на Главната улица в уникалната по своята същност проява „ЗАЕДНО“ ще прозвучат българските песни „Върви, народе възродени“, „Питат ли ме дей зората“ и Химнът на Пловдив. Те ще бъдат дирижирани от доайена на хоровото дирижиране проф. Златина Делирадева.

Поводът за събитието е 120-тата годишнина от основаване на хоровото движение в Пловдив. Идеята за провеждането му е на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, с подкрепата на Община Пловдив в лицето на кмета инж. Иван Тотев и заместник-кмета по култура и туризъм Амелия Гешева.

Хоровете, които ще участват са: Певческо дружество „Ангел Букурещлиев“, с диригент Цветан Цветков,  хор “ Детска китка “ – диригент  Яна Делирадева, Хор на пловдивските момчета и Мъжки хор при хорова школа „Стефка  Благоева „- диригент Милка Толедова, Дамски хор “ Тримонциум“- диригент Ваня Атанасова, Камерен хор “ Иван Спасов „-  диригент Гергана Люцканова, хор “ Евмолпея „- диригент Рада Славинска, детски хор “ Омайниче “ – диригент Таня Орманова,  както и  Народен хор към АМТИИ и Хорът на Ансамбъл „Тракия“.

Кметът  инж. Иван Тотев, заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов отправят покана към пловдивчани и гости на града да подкрепят инициативата с присъствието си и ЗАЕДНО с хористите да запеят любимите български песни.

 

10,407 total views, no views today