Начало Актуално „Биг бенд Пловдив“ и Квартет Note ще забавляват пловдивчани в третия ден от празничната програма на община Пловдив

„Биг бенд Пловдив“ и Квартет Note ще забавляват пловдивчани в третия ден от празничната програма на община Пловдив

Биг Бенд Пловдив квартет Ноте

22.12.2021

В третия ден от празничната програма, която община Пловдив организира за гражданите и гостите на града в почивните дни на 26 декември, неделя на открита сцена на площад „Стефан Стамболов“ в 12:00 ч. започва концерт на Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев. Повече от 20 години те присъстват във всички значими събития на древния ни град, създават настроението на пловдивчани и гостите на града ни и са неизменни музикални домакини на всички важни и значими събития в Пловдив. За това време те се превърнаха в музикалната емблема на Пловдив. Няма пловдивчанин, който да не се е забавлявал и аплодирал изпълненията им. Сигурно няма пловдивчанин, който да не е присъствал на поне един техен концерт.

На същото място в 17:00 ч. ще започне празничен концерт на „Квартет Note“: Антоанета Бошнакова – вокалист, Цвета Шопова – цигулка, Златина Георгиева – флейта и София Колева – арфа. Дядо Коледа също ще е на място в очакване на добрите деца.

Квартет Note  е неповторим състав от цигулка, арфа, флейта и вокал, те придават уникално звучене на всяка позната мелодия. Четирите основателки на квартета са Антоанета Бошнакова – вокал, Златина Георгиева – флейта, Цвета Шопова – цигулка и София Колева – арфа. През годините работят заедно в различни проекти, трупат опит като екип на многобройни сцени, но едва през лятото на 2020 решават да се обединят около обща концепция. Мисията им е всяко тяхно изпълнение да бъде майсторски представено на публиката, пречупено през призмата на артистизма и професионализма им. Прецизно и подходящо подбраният репертоар е основна задача, която се планира преди всяка една отделна изява. Тяхна цел е създаването на подходящата и желана атмосфера, а основен приоритет е да предложат несравнимо изживяване на аудиторията си. Това е възможно благодарение на талант, обаяние, дисциплина, упорит дългогодишен труд и подготовка.

Програма за Коледния им концерт ще включва:

-        Откриване – версия на Survivor.

-        Представяне на авторска песен – Вселена.

-        18 минути програма с кавъри на коледни песни.

-        Представяне на авторски кавър – Къде си вярна ти любов народна?

-        Представяне на авторска песен – Искаш ли с мен?

-        20 минути кавъри на популярни песни.

-        Закриване с повторение на новата авторска песен – Вселена.

 

Припомняме, че на 24 декември ще чуем хорът на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, което тази година чества 125-години от основаването си. Мястото на концерта е стълбите на Каменица. На 25-ти, концерт ще изнесат участници от предаването „Ася в страната на талантите“. Сцената ще бъде разлюляна в ритъма на изпълненията на Студентски танцов състав „Пълдин“ при УХТ гр. Пловдив. Ще се насладим на невероятните пловдивски финалисти в „Гласът на България“ – Илин Илиев, Ричард Мантарлиев, Лидия Ганева. А в Новогодишната нощ за доброто настроение на пловдивчани, които изберат да посрещнат празника на открито, ще се погрижат „Керана и космонавтите“, култовата българска група „Диана Експрес“, танцьорите от другата пловдивска емблема – Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и любимката на младите Дара. Водещ ще е Деян Славчев – Део.

Очаквайте подробности!

3,745 total views, no views today