Начало Covid-19 Ваксинационен център отвори врати и в бившия Спортен диспансер

Ваксинационен център отвори врати и в бившия Спортен диспансер

Спортен диспансер

В Медицински център „Рехабилитация и спортна медицина I Пловдив“ (бившия Спортния диспансер) бе открит имунизационен център в услуга на пловдивчани, които искат да се ваксинират, съобщи управителят д-р Влатко Глигоров. „В момента разполагаме с продукта на „Астра Зенека“ и поставяме от него. До дни очакваме доставка от РЗИ-Пловдив и на РНК ваксини, по-конкретно на Pfizer/BioNTech“, обясни д-р Глигоров.

Преди поставянето на инжекцията всеки пациент може да си направи бърз антигенен тест за COVID-19. Той не е задължителен, но е препоръчителен за спокойствие на хората, обясниха от лечебното заведение.

Всички ваксинирани изграждат първичен имунен отговор, който обаче не ги предпазва изцяло и те все още могат да бъдат заразени. Затова е нужна и втора среща с ваксината, а до това време имунизираните трябва да се пазят.

Ваксинационният коридор е отворен от 12 до 14 ч. всеки работен ден при строго спазване на противоепидемичните мерки. Необходимо е предварително записване на телефони: 032/643902, 032/644049. МЦ ”РСМ -I Пловдив” се намира ул. „Владивосток“ № 18, малко преди входа на Гребната база.

5,296 total views, no views today