Начало Събития Вдъхновение за Коледа с хор „Евмолпея“

Вдъхновение за Коледа с хор „Евмолпея“

В навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници Девическа хорова формация „Евмолпея“ с диригент Алия Хансе и клавирен съпровод д-р Борис Мирчев ще изнесе два концерта.

Първият е по покана на Председателя на 44-то Народното събрание на Република България г-жа Цвета Караянчева и ще се състои на 13 декември като коледен поздрав към българските парламентаристи.

Дни по-късно хорът ще зарадва своите почитатели, изнасяйки  традиционния си самостоятелен  концерт  „Вдъхновение за Коледа“ на 18.12.2019 от 18.00 часа в „Изложбена зала 2019“. Концертът е част от коледната програма на Община Пловдив. В него са включени любими произведения от репертоара на хора със специалното участие на Димо Михов – кахон и Езги Челик – цигулка.

Дейността на Девическа хорова формация „Евмолпея“ се осъществява с дългогодишната подкрепа на Община Пловдив. Това е нейният 14-ти творчески сезон и тя активно участва в културния живот на града.

Хор „Евмолпея“ е създаден през 2006 г. и в него участват момичета на възраст от 8 до 19 години, от 23 пловдивски учебни заведения. Той е реализирал 28 турнета в редица страни като Австрия, Германия, Италия, Франция, Швейцария Сърбия Турция Гърция, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения, Люксембург, Белгия и Русия.

Хорът е носител на званието „Посланик на добра воля“ и многократно е удостояван да представя България на различни международни форуми. Репертоарът включва песни на 16 езика, от различни стилове направления. Има издаден самостоятелен компакт диск със сакрална музика „Слава във висините“.

4,835 total views, no views today