Начало Актуално Величко Родопски и Георги Титюков посрещнаха Купата на Евроволей 2021 в Пловдив

Величко Родопски и Георги Титюков посрещнаха Купата на Евроволей 2021 в Пловдив

волейбол (4) волейбол (5)

Изпълняващият длъжността кмет на Община Пловдив Величко Родопски и заместник-кметът Георги Титюков присъстваха на официалното представяне на Купата на Европейското първенство по волейбол за жени, което ще се проведе в четири града. Пловдивската зала „Колодрума“ ще бъде домакин на мачовете в едната от групите, като тук ще се играят и четири от осминафиналите и два четвъртфинала. Полуфиналните битки и спорът за трофея ще бъдат в сръбската столица Белград.

На брифинга за представянето на трофея присъстваха Любомир Ганев – президент на волейболната федерация, треньорът на националния отбор Иван Петков, капитанът на тима Елица Василева и съотборничките й Ева Янева и Гергана Димитрова.

„Щастлив съм, че Пловдив беше избран за това голямо признание да посрещне Европейско първенство по волейбол. Тук имаме чудесно съоръжение като „Колодрума“ и се надявам трофеят да остане в Пловдив“, заяви Величко Родопски.

„За нас бе естествено да се спрем на Пловдив за домакинството на мачовете от нашата група – първо заради успехите на ВК „Марица“ Пловдив, а и защото в лицето на Община Пловдив срещнахме партньор, с който си поставихме високи цели“, подчерта президентът на БФВ Любо Ганев.

Златната купа е висока 74 сантиметра и тежи над 9 килограма, а изработването й е отнело над 3 месеца. Тя е дело на същата фирма, която прави Световната купа по футбол и трофеите в Шампионската лига.

Преди старта на шампионата Купата ще направи тур из Пловдив и желаещите могат да се снимат с нея. На 13 август трофеят ще бъде на Римския стадион, на 14 август ще бъде изложен в Цар-Симеоновата градина, а на 15 август – до фонтана пред Общината.

Стартът на българския отбор на първенството е на 18 август срещу състава на Гърция. Освен двата тима в групата са още Германия, Чехия, Полша и Испания.

волейбол (8) волейбол (6)

1,855 total views, no views today