Начало Събития „ВКУСЪТ НА ПЛОВДИВ – ЗАЕДНО“ представя най-известните пловдивски топ-готвачи

„ВКУСЪТ НА ПЛОВДИВ – ЗАЕДНО“ представя най-известните пловдивски топ-готвачи

На пресконференция днес, в уютната обстановка на ресторант „Сол и пипер“ в Пловдив бе представено второто издание на кулинарния фестивал „ВКУСЪТ НА ПЛОВДИВ“, който тази година ще се проведе в периода 14-16 май и ще премине под мотото „ЗАЕДНО“.

Пресконференцията откри Кметът на район Централен Георги Стаменов, който поздрави организаторите и заяви твърдата подкрепа на Община Пловдив, която отново застава зад събитието.

Гост – водещ през 2017 г. бе Иван Звездев, откъдето се роди и името на фестивала „Иван Звездев и звездни пловдивски ресторанти“. Във втория фестивал „ВКУСЪТ НА ПЛОВДИВ – ЗАЕДНО“ през 2018 ще се включат над 30 участника. Тази година акцентът е върху най-известните, обичани и популярни пловдивски топ-готвачи от ресторантите „Хемингуей“, „Рафи“, „Мемори, „Одеон“ , „Южен полъх“, „Ноте Ди Вино“, „Сол и пипер“ и др, които ще правят целодневни презентации.

Част от кулинарното издание „ВКУСЪТ НА ПЛОВДИВ“ ще бъде и фермерският пазар, участие ще вземат и ученици от ОУ „Йордан Йовков“ в Пловдив.

Официалното откриване на събитието ще бъде от 12:30 часа на 14 май (понеделник) на пл. Римски стадион, непосредствено пред Туристическия информационен център.

В програмата на откриването ще участват Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и млади музикални таланти от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери”.

Вкусът на Пловдив се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“, Община Пловдив и Регионална занаятчийска камара -Пловдив. Партньори на събитието са Сдружение на професионалните готвачи, клуб „Орфей Уелнес“ и Фондация „Local Food“.

5,295 total views, no views today