Начало Актуално Вокална група „Бамбини“ сътвориха истински празник за децата в Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“

Вокална група „Бамбини“ сътвориха истински празник за децата в Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“

6 (1) 1 (1)

Талантливите деца от Вокална група „Бамбини“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив, с ръководители Снежана и Димитър Доневи сътвориха днес истински празник в Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“.

По своя инициатива те изнесоха концерт  - подарък „От деца за деца“, с идеята да зарадват малчуганите, настанени в клиниката и те да почувстват 1 юни – Международния ден на детето като специален празник, с добро настроение и положителни емоции. От децата за децата.

Тържеството в дворното пространство пред Клиниката започна с поздрав от проф. Иван Иванов – ръководител на Клиника по педиатрия и генетични болести в УМБАЛ „Свети Георги”.

Вокална група „Бамбини“ са носители на Награда „Пловдив“ в категория „Произведение на изкуството, предназначено за деца“ за ярки постижения през изминалата 2020 година.

Групата към ЦПЛР-ОДК Пловдив е създадена през 2008г. от сегашния ръководител и музикален педагог Снежана Донева. Формацията включва деца на възраст от 5 до 12 години и към момента е най-голямата вокална група на гр. Пловдив, в която се обучават повече от 100 деца.

Една от успешните подформации на “БАМБИНИ” е “Секстет Бамбини”. Те всички са поели по пътя на музикалното образование, а изпълненията им впечатляват както с непринуден чар, така и с майсторско многогласно пеене. Голяма част от децата на „Бамбини“ са стипендианти по Наредбата за стимулиране на даровити деца на Община Пловдив.

За годините си на съществуване вокална група „Бамбини“ придобива свой авторски прочит и облик. Създадени са редица авторски песни по музика и аранжимент на ръководителите Снежана и Димитър Доневи. Години наред „ВГ Бамбини“ са част от проекта на фондация „Димитър Бербатов“ – „Успелите деца на България“.

Песен от репертоара на ВГ „Бамбини“ е включена в учебника по музика за 1-ви клас на издателство “Изкуства”. Песента носи заглавието “Хей другари, сурвакари”. Автори на музиката и аранжимента са ръководителите на “Бамбини”.

2,526 total views, no views today