Начало Актуално Вълнуваща „Нощ на танго и цигански романси“ очаква пловдивчани в Историческия музей в петък

Вълнуваща „Нощ на танго и цигански романси“ очаква пловдивчани в Историческия музей в петък

плакат - вертикален

03.10.2022 

Събитието е с вход свободен и е част от Културния календар на Пловдив за 2022 година

 

Калоян Куманов е виртуозен акордеонист, интерпретиращ разнообразни стилове и музика от различни епохи, които по уникален начин успява да свърже със звука на акордеона. След като завършва Музикалната академия в Пловдив, Калоян е приет в Държавния университет на Барселона, където специализира музикална педагогика и дирижиране. В родината на коридата и фламенкото става coлиcт и пъpви акордеон в Акордеонния оркестър нa Caбaдeй c диpигeнт Mигeл Анxeл Maecтpo. В този състав гастролира не само из цяла Испания, но и стига до Музикалния театър на Менделсон и Йохан Бах Хале в Лайпциг. Преподава акордеон, пиано, солфеж и хор в консерваторията Лисеу. Вдъхновява учениците си в Музикалната школа „Opфeo Гpacиeнc“, както и в Музикалната академия на остров Meнopкa, където e и пъpви диpигeнт нa Акopдeoнния оркестър. Прочува се като един от малкото музиканти в Европа, виртуозно изпълняващи класически произведения на акордеон, и приема за лична мисия да промени отношението към този многопластов инструмент. Преди 5 години Калоян Куманов се завръща в Пловдив и за кратко време успява да реализира множество значими проекти, оставили ярка следа в културния живот на града.

Нощ на танго и цигански романси“ е името на поредния вълнуващ проект, в който участват: Калоян Куманов – акордеон, Стилиян Дерменджиев – цигулка, Момчил Караиванов- тенор, Ралица Ботева – пиано и специалното участие на гост – цигуларя маестро Евгений Шевкенов.

„Нощ на танго и цигански романси“ пловдивчани могат да чуят на 7 октомври 2022 г., петък, в 19.00 часа в Регионален исторически музей – Пловдив. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 г.

Дойде момента да ви поканя на този красив концерт! Вълнувам се много, защото работим от доста време, с много желание и сме се постарали да е нещо ново и интересно. Благодаря на Община Пловдив за подкрепата и съдействието. Очакваме ви в „Нощ на танго и цигански романси„, сподели преди концерта Калоян Куманов.

Входът е свободен! 

2,465 total views, no views today