Начало Актуално В Деня на доброволеца Община Пловдив благодари на ДФ „Пловдив 112“

В Деня на доброволеца Община Пловдив благодари на ДФ „Пловдив 112“

DF_plovdiv112 (2)

05.12.2023

В Международния ден на доброволеца, 5 декември, Доброволно формирование (ДФ)   „Пловдив 112“ посрещна в базата си заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов. От името на кмета Костадин Димитров той поздрави за празника състава и ръководителя на формированието Атанас Даков и обсъди с него начините за по-тясно взаимодействие с другите звена в Община Пловдив.

„В Деня на доброволеца искам да благодаря на момичетата и момчетата от „Пловдив 112“ за всеотдайността, себеотдаването и риска, който поемат във всяка акция, за да спасяват изпаднали в беда. В днешно време имаме все повече нужда да видим този дух и желание за безвъзмездна помощ. С активната си роля и ефективността си при справяне с възникнали бедствия и кризи, тази структура се е доказала през годините“, коментира заместник-кметът.

Атанас Даков обърна внимание на възможностите за по-активно включване на формированието в дейностите по превенция.

„Координацията между различните общински структури е основен елемент за подобряване на градската среда. Ние имаме амбицията проактивно да участваме в превантивни дейности. Вярваме, че има с какво да допринесем за по-доброто ежедневие на нашите съграждани“, посочи ръководителят на формированието.

Припомняме, че наскоро то бе активирано от кмета на Община Пловдив Костадин Димитров за подпомагане на ОП „Градини и Паркове“ при по-бързото разчистване на улиците на града след щетите от обилния снеговалеж. Екипи на ДФ „Пловдив 112“ продължават да са на терен и в днешния ден и да режат с моторни триони паднали дървета и клони.

Знакови са акциите на доброволците по време на пандемията, наводненията в карловските села, както и десетките им участия при овладяване и справяне с горски пожари в областта. Членове на формированието бяха част и от сборния доброволчески екип, помагал на място след земетресението в Турция.

ДФ „Пловдив 112“ е създадено към Община Пловдив през 2013 година и оттогава до днес, винаги се е отзовавало при извънредни ситуации. Многобройни са кризите, бедствията и авариите, в които общинската структура помага през годините. В нея участват хора от всяка възраст, с различни професии и интереси, но всички водени единствено от желанието да правят добро и да бъдат част от каузата.

Скоро предстои отваряне на нов прозорец за кандидатстване към Доброволното формирование.

2,646 total views, no views today