Начало Събития В пловдивския район Тракия започна вторият театрален фестивал за деца и ученици „Театър-Игра-Живот“

В пловдивския район Тракия започна вторият театрален фестивал за деца и ученици „Театър-Игра-Живот“

1

От 18 до 20 април 2019 година в Средно училище „Свети Седмочисленици” в ж.р. Тракия се провежда ученическия фестивал на театралното изкуство „Театър-Игра-Живот“. Проектът се реализира за втора поредна година с финансовата подкрепа на Община Пловдив по компонент 3 „Гражданска активност“ и е част от Културния календар на града за 2019 година.
Партньори по проекта на училището, което разполага със собствена театрална сцена, са Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”, Педагогически факултет, специалност “Актьорско майсторство”, Регионално управление на образованието – Пловдив, Драматичен театър- Пловдив и Район Тракия – Община Пловдив.
Гости на официалното откриване бяха заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив – инж. Александър Държиков, кметът на район Тракия – Костадин Димитров, секретарят на района Женя Петкова, Иванка Киркова – началник на РУО Пловдив, доц. Цветанка Коловска и ас.д-р Тихомир Радев – преподаватели в АМТИИ – Пловдив.
„Когато казваме, че сме попаднали на място с неповторим дух и атмосфера, имаме предвид точно това. Искам да поздравя сърдечно организаторите и партньорите за реализацията на това събитие, което сигурен съм, ще се превърне в традиция, ще се надгражда и ще пребъде в годините, защото е насочено към бъдещето на нашия град, към бъдещите таланти. То възпитава и увлича младите и показва как по модерен начин трябва да се развива едно европейско училище. Това е пътят да се преодолеят различията в съвременния свят, а изкуството има точно тази сила да обединява хората. Пожелавам успех на фестивала и на талантливите участници!“, каза в приветствието си заместник-кметът Александър Държиков.
„Спомням си как преди 2 години фирма Щром ме помоли да намеря подходящ обект, в който да се изгради такава акустично издържана зала и аз много се радвам, че няколко години подред тук се провеждат множество събития. Имахме нужда от точно такава малка зала, която да приема нашата култура. Пожелавам успех на фестивала, да откриваме още много таланти на тази сцена и да се радваме на успехите им!“ каза в приветствието си Кметът на район Тракия Костадин Димитров.
Преди началото на фестивалната програма, приветствие отправиха и директорът на СУ „Свети Седмочисленици“ Денка Генчева, началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова, а възпитаници на учебното заведение поднесоха кратка музикална програма.
Съгласно регламента, участниците в „Театър-Игра-Живот“ се представят и оценяват от компетентно жури в три възрастови групи: детски градини, I – IV клас, V – XII клас. Първото представление, с което започна програмата бе „Змейова сватба“ на Петко Тодоров. Фестивалът продължава до събота.

2

4

6

8

5,201 total views, no views today