Начало Актуално В Пловдив обявяват плановете за развитие на Южна България до 2020 г.

В Пловдив обявяват плановете за развитие на Южна България до 2020 г.

fontan_obstinata (1)

Как ще се развива Южна България до 2020 г., какви са големите инвестиционни проекти в региона и секторите с най-голям потенциал ще са основните теми на бизнес форума „Региони в растеж“, който в. „24 часа“ организира в Пловдив.

Събитието ще се проведе на 12 септември 2016 г. от 11 часа в Дома на културата „Борис Христов” на ул. „Гладстон” № 15. Основните говорители на събитието ще са министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министърът на културата Вежди Рашидов и шефът на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов. Домакин е кметът на Пловдив Иван Тотев.

Дискусията ще се фокусира върху развитието на Южния централен регион на България, който обхваща областите Пловдив, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Заради това на форума ще говорят и кметове от тези области, които да представят своите планове за развитие.

Форумът ще е от полза за местния бизнес независимо от големината му. На него представителите на бизнеса ще могат да зададат своите въпроси на министрите и кметовете и да обяснят какви условия трябва да бъдат създадени за повече растеж. Участие вече са заявили представители на „Тракия икономическа зона“, „Макском“, ВМЗ, КЦМ, „Пловдивски панаир“ и представители на земеделския бизнес от региона.

В Дома на културата „Борис Христов” ще бъде показана и изложбата от 25 исторически първи страници на в. „24 часа“.

„Региони в растеж“ е шестият бизнес форум от кампанията на в. „24 часа“. Досега бяха проведени такива във Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Враца. Заедно с бизнес форума в Пловдив се организира и фермерски пазар, който ще бъде открит в 10 часа от кмета Иван Тотев и шефа на фонд „Земеделие” Румен Порожанов на пл. „Централен” (до Военния клуб).

6,678 total views, no views today