Начало Актуално В първия учебен ден стартира инициативата на Община Пловдив за превенция на разпространението на наркотици в районите на училищата

В първия учебен ден стартира инициативата на Община Пловдив за превенция на разпространението на наркотици в районите на училищата

viber_изображение_2023-09-14_14-43-46-029

14.09.2023 г. 

На 15 септември стартира първата по рода си кампания за опазване на обществения ред и превенция на разпространението на наркотици в районите на общинските училища.

В рамките на инициативата на Община Пловдив ще се осъществява контрол покрай училищата за превенция на разпространението на наркотични вещества на малолетни и пълнолетни деца, както на хулигански прояви.

Патрулната дейност ще се осъществява съвместно от частни охранителни фирми, служители на областна дирекция на МВР – Пловдив и ОП „Общинска охрана“. За целта са изготвени графици за улеснение на работния процес на различните звена. Стоянките на патрулите на охранителни фирми ще бъдат разположение в близост до училищата.

„Община Пловдив е ангажирана с това да осигури наблюдение и контрол върху районите на учебните заведения през цялата учебна година, за да направим града ни едно по-спокойно място за нашите деца. Чрез тази инициатива отправяме апел и към гражданите да сигнализират към съответните служители на реда, в случай че станат свидетели на нередности“, заяви зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев.

Инициативата ще се провежда в учебно време като акцент ще бъдат началото и краят на учебния ден, както и голямото междучасие на учениците.

 viber_изображение_2023-09-14_14-43-45-680

3,309 total views, no views today