Начало Пловдив днес В сърцето на Главната улица отвори врати най-новият Туристически център в Пловдив

В сърцето на Главната улица отвори врати най-новият Туристически център в Пловдив

tic_lenta_10

Най-новият и модерен Туристически информационен център в Пловдив отвори врати и вече посреща първите туристи. Той се намира в сърцето на Главната улица срещу Римския стадион и Джумая Джамия – в бившата книжарница „Отец Паисий“.

Лентата прерязаха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът Александър Държиков, Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм и Виделина Гандева, директор на ОП „Туризъм“.

С новия туристически информационен център се разширява общинската инфраструктура и те стават общо 5. В него служителите ще предоставят информация за културните събития и туристическите обекти в Пловдив.

Паралелно с това ще се продават рекламните артикули на фондация Plovdiv 2019 с логото на европейска столица на културата, като част от средствата ще отиват за събитията по проекта.

„Тази зона на сегашната Главна улица е историческият център в края на 19 и началото на 20 век, но в последните години с нещата, които правим в квартал „Капана“, ремонта на Римския стадион, връщаме тази му роля“, сподели кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

„Така постепенно Пловдив се превръща в град, който не може да се разгледа за един ден“, заяви още кметът Иван Тотев.

 

5,872 total views, no views today