Начало Пловдив днес Георги Титюков: Пловдив е сред най-социалните общини в България

Георги Титюков: Пловдив е сред най-социалните общини в България

Кметът на район „Централен“ и доскорошен заместник –кмет на Пловдив по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков се срещна днес с управителите и директорите на социални услуги към общината. Той им благодари за добрата съвместна работа и отчете постигнатите резултати за изминалите почти три години.

Равносметката за този период от време показва, че в Община Пловдив са привлечени европейски средства в размер на 14 619 000 лева по социални проекти.

В край на 2011 г. заварихме едва 28 социални услуги. В момента техният брой е 44, а до лятото на следващата година тези услуги със сигурност ще са най-малко 58, заяви Георги Титюков. Той с гордост уточни, че Община Пловдив е призната на европейско и национално ниво като социално отговорна община с пълна палитра на предлаганите социални услуги за всички целеви групи. Кметът припомни още, че преди месец Пловдив получи награда за принос към социалното европейско развитие на България, а Агенцията за социално подпомагане ни призна за една от най-социалните общини в страната.

В края на срещата, на която присъства и Петър Зехтински, служителите  подариха на кмета на район „Централен“ Георги Титюков портрет на Васил Левски с пожеланието да управлява мъдро в интерес на гражданите и обществото.

7,015 total views, no views today