Начало Актуално Годната храна от детските градини и ясли ще бъде дадена на възрастните хора от Социалния патронаж

Годната храна от детските градини и ясли ще бъде дадена на възрастните хора от Социалния патронаж

novi_koli_patronaj2

Малотрайните хранителни продукти в общинските образователните институции със срок на годност, изтичащ в периода на въведеното извънредно положение в страната, ще бъдат предоставени за нуждите на потребителите на услугата – Домашен социален патронаж. Това става по нареждане на кмета Здравко Димитров във връзка с разпоредбите за ограничаване разпространението на коронавирус и затварянето на детските градини и ясли в града.

По този начин районните кметове, на чиято територия са въпросните детски заведение заедно с директорите, ще участват в акция по предаване на годната храна, като се подпомогне една от социалните услуги.
„Целта е да не изхвърляме храната, а да я използваме, където има нужда. В случая това е услугата „Социален патронаж“, където има записани 400 възрастни човека и хора с увреждания“, посочи Стефан Стоянов.

Услугата, която Община Пловдив предоставя от години, е всеки ден да се приготвя топла храна, която се носи по домовете на ползвателите. В петък им се предоставят допълнително продукти за събота и неделя.

6,088 total views, no views today