Начало Пловдив днес Гости от Южна Корея са на двустранен обмен в Младежкия център в Пловдив

Гости от Южна Корея са на двустранен обмен в Младежкия център в Пловдив

mladejki obmen_South Korea (10)

Единадесет младежи от Южна Корея са на тридневно посещение в Пловдив в рамките на двустранен обмен между България и азиатската страна. Гостите бяха посрещнати от заместник-кмета Георги Титюков на Гребната база. Там, като част от създадената специално за тях интересна програма, те направиха обиколка на канала с най-новата атракция, която Община Пловдив предлага – драконовите лодки.

В делегацията от Южна Корея е и служител на Министерството за равенство на половете и семейството, която благодари за сърдечното и топло посрещане. Младежите с интерес научиха за дейността и функциите на Младежки център – Пловдив, който беше изграден преди две години със средства по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Общата стойност на проекта бе 2 900 000 лева.

По своя инициатива Община Пловдив надгради проекта с изграждането на спортния комплекс. Той се простира върху близо 8 декара и включва три футболни и две баскетболни игрища, комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт, 4 тенис-маси, писта за бягане, две фитнес площадки.

Всичко това много се хареса на гостите от Южна Корея, които са настанени в центъра и с интерес научиха за неговите функции и дейност. На свой ред  те разказаха за младежките центрове в собствената си страна и това, което те предлагат като забавление, обучение, работа в екип, танци, катерене, креативност.

6,595 total views, no views today