Начало Актуално Да подадем ръка на непознат с благотворителната кампания „Сподели Великден!”

Да подадем ръка на непознат с благотворителната кампания „Сподели Великден!”

easter-eggs-1024x741

В дните преди един от най-светлите християнски празници, в Пловдив стартира благотворителна кампания под надслов „Сподели Великден!”.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Български Червен кръст, Община Пловдив и районните кметове Георги Стаменов, Иван Стоянов, Димитър Колев, Стоян Алексиев, Костадин Язов и Костадин Димитров. Медиен партньор на акцията е TrafficNews.

Кампанията цели да протегне ръка към гражданите, които не са обхванати от текущите програми за социално подпомагане и в дните преди Възкресение изпитват недостиг на хранителни продукти. Те ще бъдат дарени на хора изпаднали в затруднено положение и на самотноживеещи.

От днес може да намерите специалните пунктове, на които всеки, който желае да помогне може да остави трайни пакетирани хранителни продукти, като след това ще бъдат раздадени на хората в нужда с помощта на доброволците от БЧК – Пловдив.

Пунктовете се намират на изходите на паркингите на верига магазини “Лидъл” на следните локации: Бул. “България”, Бул. “Пещерско шосе”, Бул. “Освобождение”, Бул. “Македония”, ул. “Кап. Райчо”. Те ще бъдат отворени и в четвъртък, петък и събота от 9:00 – 18:00 часа.

5,282 total views, no views today