Начало Пловдив днес Дезинфекцират 4 пъти на ден автобусите на градския транспорт заради коронавируса

Дезинфекцират 4 пъти на ден автобусите на градския транспорт заради коронавируса

dezinfekcya_transport (2)

Спазват ли се предписанията на община Пловдив за автобусите на масовия градски транспорт срещу разпространението на коронавируса. Това провери днес на място заместник-кметът по „Транспорт” Тодор Чонов. Заедно с директора на ОП „Организация и контрол по транспорта“ Пламен Вълков инспектираха дали се провежда дезинфекция по дадените указания, като посетиха последната спирка до обръщалото на новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“. Трима служители на една от транспортните фирми обработваха коли на градския транспорт, като пръскаха с пръскачки, забърсваха с парцал и препарат, изпълнявайки дадените предписания.

Съгласно разпорежданията фирмите превозвачи са задължени четири пъти на ден да извършват цялостна дезинфекция на автобусите, обслужващи всички линии от Общинската транспортна схема. За целта е необходимо на последните спирки да се дезинфекцират дръжките на вратите, дръжките на седалките, кормилото, да се мият подовете на автобусите и други части от тях, до които имат достъп пътниците.
„Превенцията срещу коронавируса и неговото разпространение, както и добрата хигиена в масовия транспорт е от изключителна важност както за пътниците, така и за тези, които работят там“, заяви заместник-кметът Тодор Чонов.

„В непрекъснат контакт сме с фирмите, които обслужват градския транспорт на Пловдив, следим и подпомагаме тяхната дейност според насоките на Министерството на здравеопазването“, обясни Пламен Вълков, директор на общинското предприятие.

Транспортните фирми са задължени да закупят дезинфектанти от аптеките и да пръскат с пулверизатори или други подобни средства салоните на превозните средства три пъти на ден – сутрин, обед и вечер.
„Третираме и дезинфекцираме автобусите според дадените предписания и от Община Пловдив, и от РЗИ“, обясни Костадин Тотков от консорциум „Пътнически превози Пловдив“.
ОП „Чистота“ започва и поетапно да обработва спирките на масовия градски транспорт със специален разтвор за дезинфекция.

5,380 total views, no views today