Начало Пловдив днес Делегация от побратимения китайски град Шънджън е на посещение в Пловдив

Делегация от побратимения китайски град Шънджън е на посещение в Пловдив

VIZITA

Кметът инж. Иван Тотев посрещна в заседателната зала на общината делегация от побратимения на  Пловдив китайски град Шънджън, водена от заместник-кмета Чин Биао.

„Контактите ни с Шънджън са едни от най-интензивните. За по-малко от две години разменихме делегации, имахме удоволствието да посрещнем в Пловдив кмета Сю Цин, подписахме споразумение, проведохме панаир на високите технологии, посрещнахме на Античния театър музикантите от филхармонията на побратимения град, заработи представителство на града ни в Шънджън“, подчерта кметът инж. Тотев.

Заместник-кметът Чин Биао от своя страна също подчерта интензивните и приятелски отношения между двата града. Той отправи покана делегация от Община Пловдив през ноември да посети Панаира на високите технологии в Шънджън, в който участват фирми от над 50 държави. Заместник-кметът на китайския мегаполис изрази увереност, че и в бъдеще отношенията между двете страни ще продължат да се развиват, а като приоритетни той подчерта икономическите отношения, културният и туристически обмен и др.

5,723 total views, no views today