Начало Актуално Демонтират пасарелката на „Модър-Царевец“ през август

Демонтират пасарелката на „Модър-Царевец“ през август

Модър - Царевец  - проект  - 2 Модър - Царевец  - проект - 1

През август ще бъде демонтирана пешеходната пасарелка, която сега свързва районите „Южен“ и „Западен“. Това съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след работна среща с фирмата изпълнител. С демонтажа на въздушното съоръжение ще се даде възможност на „ВиК – Пловдив“ ЕООД да извърши подмяната на тръбопровода за Южния обходен колектор, след което от фирмата-изпълнител „Драгиев и Ко“ ООД ще могат да пристъпят към полагане на асфалтова настилка.

„През май ще бъде разкрит пробива под жп линията Пловдив – София, който бе изграден от НКЖИ преди няколко години и започва изграждането на шлицовите стени, които са в тази част от трасето, която води към подлеза – по 100 метра на юг и на север от пробива. Край тях ще има изградени пешеходни алеи, които да осигурят и преминаването на пешеходци. В рамките на няколко месеца след демонтажа на пасарелката пешеходците няма да могат да се движат между двата района“, обясни главният инженер на обекта Валентин Алексиев.

Той допълни, че в южната част на пътната връзка подземните комуникации вече са напълно завършени, като в участъка от Коматевско шосе до ул „Колхида“ дори се подготвя поставянето на бордюри за новото платно.

4,433 total views, no views today