Начало Спорт Деца мерят сили в състезание по ски и игри с шейни

Деца мерят сили в състезание по ски и игри с шейни

Състезание по ски и игри с шейни „Еделвайс“ 2013 ще се проведе на 03.03.2013 год. /неделя/ на писта Копривките – парк Родопи. Спортното съревнование, в което ще участват деца до 10 годишна възраст, ще стартира точно в 11:00 часа. Час преди това малчуганите ще имат възможност да се запознаят с трасето. Право на участие в зимната надпревара имат момичета и момчета, родените през 2003 год., 2004 год., 2005 год., 2006 год., 2007 год. както и по-малки кандидати.

Състезателите, които желаят да се включат в надпреварата, трябва да са екипирани със собствено ски оборудване и шейни. Ползването на каска за скиорите е задължително. Игрите с шейни не изискват специална екипировка. След приключване на ски състезанието започват игрите и спусканията с шейни, които нямат състезателен характер. Всяко дете може да участва и в двете дисциплини – ски състезание и спускане с шейни. За да бъдат включени в игрите кандидатите ще имат възможност да се запишат до 10:00 часа в деня на състезанието като представят на техническото ръководство документ, удостоверяващ възрастовата група. Записвания се приемат и в интернет чрез сайта www.skikoprivki.com.

Състезанието по ски ще се проведе в един манш, класиралите се в челната тройка ще бъдат наградени от г-н Георги Титюков заместник-кмет по „Спорт, младежки дейности и социална политика“. Отличия ще получат също най-младите състезатели в категориите момче и момиче, завършили манша по ски. Всички участници в детския зимен празник ще получат утешителни награди и много лакомства.

Спортните игри се реализират с финансовата подкрепа на Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“. Инициативата се организира с цел популяризиране и поощряване развитието на зимните спортове, проверка на постигнатите спортно технически умения, морална и волева подготовка на подрастващите участници, както и възпитание в колективни спортни занимания.

 

8,886 total views, no views today