Начало Актуално Днес се открива 20-тия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”- Пловдив 2023

Днес се открива 20-тия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”- Пловдив 2023

обща

28.06.2023

Тази вечер от 19ч. в Дома на културата „Борис Христов“ се открива 20-тия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”- Пловдив 2023. Това е най-големият музикален, песенен френски форум от този формат на Балканите, с вход свободен, който отбелязва своя 20-ти рожден ден.

Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. Специален гост ще бъде г-н Пиер Колио, съветник по културната дейност и сътрудничеството при Посолството на Франция и директор на Френския институт за България, който ще приветства публиката и участниците.

„Златен ключ“ тази година е под мотото „Да си спомним и открием нови таланти“. Ще видим и чуем едни от първите лауреати на международния форум, които сега имат своята звездна кариера, но ще видим и изгряващи музикални звезди, идващи от цяла България. Специален гост е Антония Маркова – лауреат на първото издание на „Златен ключ”, многократен носител на отличия от национални и международни конкурси и френските таланти “Jessаndwest”. Партньор на фестивала отново е най-добрата вокална школа в България – „Арт Войс Център“, с ръководител Румяна Иванова. Публиката ще може да се наслади на впечатляващи и вълнуващи участия на талантите Ива Ичевска, Марина Спасова, Нели Солакова и вдъхновяващата Олга Василенко. Младите открития тази година са Виктория Матеева, Йони-Йоана и Никол Димитрови, Михаил Добрев, Йоана Ташева, Виктория Илиева, Антония Арнаудска, Рая Славейкова, Кристина Енчева, която е само на 11 години, Белослава Петрова на 14 години и други, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, много интересен съвременен аранжимент. На сцената ще се изявят и невероятни млади таланти от София, Варна, Горна Оряховица, Стара Загора, Силистра и Лом.

На 29 юни е концертът „Талантите на Арт Войс Център и част от новата специална програма на френския дует “Jessаndwest”, които от няколко дни репетират и подготвят изненади.

Началният час на концертите е 19,00ч. Входът е свободен!

2,409 total views, no views today