Начало Пловдив днес Дни на германската икономика в Пловдив

Дни на германската икономика в Пловдив

Представяне на немски фирми, турнири и концерти са включени в програмата на Дните на германската икономика в Пловдив, които бяха открити с конференция за дуалното обучение и ще продължат до 29 септември.

Една от гордостите за нашия регион, която винаги споменаваме в презентациите ни в Европа и света, е наличието на много немски инвеститори тук, отбеляза кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Присъствието им повишава имиджа на града, защото, за да отговориш на немските изисквания, трябва наистина да бъдеш на високо ниво, допълни той и увери, че Община Пловдив е предвидим и надежден партньор на бизнеса.

Посланикът на Федерална Република Германия Матиас Хьопфнер подчерта, че преподаването на знания и професионални умения е много важно за икономиката, особено сега, когато младежката безработица в някои държави от Европейския съюз достига критично високи нива. Той посочи като добър модел  за създаване на знаещи и професионално подготвени кадри немския метод на дуално обучение – съчетаване на теория и практика, който неслучайно е станал образец за икономиката на цяла Европа.

6,036 total views, no views today