Начало Актуално Доброволно формирование „Пловдив 112“ търси доброволци

Доброволно формирование „Пловдив 112“ търси доброволци

112

23.01.2024

От днес до 29 март 2024 г. Доброволно формирование „Пловдив 112“ към Община Пловдив приема нови доброволци в редиците си.

 

Търсим хора с големи сърца, които искат да помагат и са готови да дадат от личното си време. Мотивацията и сериозното отношение са на първо място за нас“, коментира Атанас Даков, ръководител на формированието.

 

Новоприетите доброволци ще преминат първоначално обучение, свързано с пожарогасене и реакция при бедствия и аварии.

 

„Освен първоначалното обучение, регулярното повишаване на уменията на нашите доброволци чрез надграждащи обучения, тренировки и работа със специализирана техника са изключително важни за нас, защото те гарантират нашата отборна ефективност и безопасност. Само така, можем да сме максимално полезни на терен,“ допълни Даков.

 

За десетгодишното си съществуване формированието към Община Пловдив се е доказало като едно от най-активните в България и винаги се е отзовавало при нужда от помощ. Припомняме, че доброволците от „Пловдив 112“ се включиха в спасителните операции след земетресенията в Турция, помагаха за отстраняване на пораженията от наводненията в карловските села, активно подпомогнаха работата на властите по време на пандемията, участваха в различни операции по издирване, отводняване и пожарогасене. Доброволците участват регулярно при справяне с горските пожари в областта, както и подпомагат работата на пожарните екипи и Община Пловдив при възникнали бедствия, аварии и извънредни ситуации.

 

Повече информация за изискванията към кандидатите може да бъде получена на телефон 0898575345.

 

5,158 total views, no views today